Vår Jord – så tänker vi

Vi, Bettina, Carina och vår fantastiska personal vill ta hand om er på bästa sätt. Det gör vi genom att servera bra mat och hålla en god service till alla, liten som stor. Med det menar vi mat som går hand i hand med årstiderna, till vegetarianer, allergiker mm mm. Om möjligt ska alla råvaror komma från trakten eller närområdet. Vi är lyckligt lottade som har en trädgårdsmästare som levererar en del av sina rotfrukter till oss. Men så klart blir det transporter, men vi försöker alltid att göra våra inköp så klimat smart som möjligt. Vårt spill av mat är näst intill obefintligt. Fisken som serveras är naturligtvis MSC märkt.

Vår miljö försöker vi vara rädd om genom att tänka på våra barn och barnbarn (Unni 9 månader). Det resulterar i att vi köper el som är 100% fossil fri, vi har stenkoll på vår förbrukning av el. Stänger av dricka kylar under vintertid. Fyller frysar fullt ut. Det diskas aldrig några halvfulla maskiner. Vi återvinner fett som blir biobränsle. Vi källsorterar såklart. Alla tar ett stort ansvar hos oss vad det gäller miljö.

Under pandemin införde vi glaslådor, det fungerade perfekt. Idag erbjuder vi också en tygkasse för att göra saken mer attraktiv. Naturligtvis har vi även engångsförpackningar i bambu.

Hållbarhetsarbetet förbättras hela tiden. Vi alla på Restaurang Skafferiet försöker vara kreativa och tänka nytt, vända och vrida på allt för att vi ska vara attraktiva på marknaden. Det tror vi att vi är om vi tar hand om vår Jord – våra djur och människorna.

Låt oss ta hand om er.
Varmt välkomna.

leaf

Vi älskar vår Jord

Att ha roligt och få sprida glädje, få känna sig glad och nöjd – det är det som gör det.